Monday, November 23, 2009

Majlis Ramah Tamah Aidilfitri 2009 Anjuran Komuniti Bestari Kpg Spaoh Pada 17/10/2009Keadaan Dewan Serbaguna Spaoh yang penuh sesak dengan pengunjung pada majlis tersebut.


Kelihatan YB Dato Sri sedang menyalakan pelita sebagai Acara Simbolik Majlis Ramah Tamah Aidilfitri 2009

Tetamu kehormat pada majlis tersebut ialah YB Dato Sri Douglas Uggah Embas; Menteri Sumber Asli & Alam Sekitar Malaysia Merangkap Ahli Parlimen P.204 Betong. Turut hadir pada majlis tersebut ialah YB Robert Lawson Chuat; ADUN N.32 Bukit Saban.
Majlis yang penuh meriah & dihadiri oleh pelbagai lapisan masyarakat sehingga menyebabkan dewan tersebut penuh sesak memang menjadi bukti akan semangat 1Malaysia yang dicanag-canagkan oleh YAB Perdana Menteri kita. Kaum lain di sekitar pekan Spaoh seperti kaum Iban & Cina turut berduyun-duyun datang sambil merayakan majlis tersebut bersama-sama dengan masyarakat Melayu di Spaoh.Pada majlis tersebut turut diadakan majlis penyampaian sijil & hadiah pertandingan-pertandingan yang telah diadakan sempena perayaan Hari Raya seperti pertandingan lampu/pelita Raya terindah dan sebagainya. Pada majlis berkenaan juga, YB Dato Sri telah bermurah hati menyampaikan sumbangan seperti pembelian 300 buah kerusi untuk Dewan Serbaguna Spaoh, RM20 Ribu untuk membaiki kipas & kerosakan di dewan tersebut (untuk tahun depan) & RM6 Ribu untuk Komuniti Bestari di sana. YB Robert Lawson Chuat juga telah bermurah hati memberi peruntukan tambahan sebanyak RM3 Ribu utk setiap surau, RM4 Ribu utk Masjid Spaoh & RM10 Ribu utk Komuniti Bestari Spaoh. Sementara itu, YB Datuk Patinggi Tan Sri (Dr) Alfred Jabu juga akan memberi peruntukan RM10 Ribu untuk tahun depan.Dalam ucapan YB Dato Sri, pelbagai projek berjumlah RM1.5 Juta utk tahun ini telah & sedang dilaksanakan melalui peruntukan Ahli Parlimen untuk daerah Spaoh sahaja; ini tidak termasuk subsidi pemberian kerajaan.

No comments: